Alles weghalen wat niet jij is ~ dan blijft er een meesterwerk over. Bevrijd jezelf van oude triggers door steeds te kiezen waar jij je focus wilt hebben… Kies zelf, en stap daarmee uit de gevangenis van je oude beschermingsmechanismen.
Pleasen als beschermingsmiddel.. Leg jij steeds alles uit? Verklaar je jezelf tot ver achter de komma, zonder dat erom gevraagd wordt?… Dat is een vorm van zelfbescherming. Lees het hier
Wat heeft poep en plas met je zelfvertrouwen te maken? Alles! De makkelijkste stap op weg naar meer zelfvertrouwen, lees het hier!
Leer zwemmen vóór je bootje omslaat! Grijp je leukste leven bij de lurven. Hoe? Dat lees je hier
Waarom moet je een kus minstens 6 seconden volhouden?
Lees hier over de kracht van een kus of een knuffel en wat het effect is als je nét iets langer vasthoudt.
Wat doe ik bij trauma-reacties? Waarom ben ik zo vaak boos? Lees hier hoe je uit je beschermingsmechanismen komt in 2 simpele stappen voor een bruisend leven in flow!
Emoties wegstoppen? Nee! Lekker laten stromen juist!
Daarmee voorkom je niet alleen trauma maar je ruimt het ook op. Hier lees je hoe je dat doet. Met praktische tip hoe je snel bij de emotie komt.
Voel je niks? En wat heeft dat met angst te maken?
Emotiegroep Liefde gaat over verbinding, emotiegroep Angst gaat over afscheiding.
Hoe kom je van het een naar het ander? En waarom lukt dat zo moeilijk?
In dit artikel beschrijf ik waarom voelen soms zo moeilijk is.
Corona-moe? Zo behoud je je energie als het buiten angstig wordt.
Luister goed naar je emoties en zorg dat je in verbinding blijft met jezelf. Dan neemt angst je niet over.
Help! Een blanco hoofd. En wat heeft dat met angst te maken?
Angst schakelt een stuk van je hersenen uit. Daardoor kun je niet meer nadenken. En je herkent geen emoties meer bij je medemens.
Daar bovenop ben je de verbinding met jezelf en anderen ook nog eens kwijt.
Lees in dit artikel hoe je het herkent en wat je eraan kunt doen.
Hoe kies je je standpunt in de buitenwereld?
Ik snauw mijn zoon toe dat hij moet gaan demonstreren want ik doe dat ook. Voor hém.
Dan schrik ik wakker. Als je wilt weten hoe je je verhoudt tot de buitenwereld, zul je eerst naar binnen moeten.
Hier lees je hoe.
Hoe ontstaan emoties?
Onze ziel reageert op gedachten door middel van emoties.
Emoties zijn dus feedback op wat je denkt. Luister je naar die emoties dan doven ze uit en veer je terug in jezelf.
Dat brengt rust in je emoties en in je hoofd. In dit artikel beschrijf ik hoe emoties ontstaan, want…
Als je weet je hoe eraan komt, dan weet je ook hoe je ervan af komt!
De angstcyclus van Corona – en wat heeft eenzaamheid daarmee te maken? Angst sluit je brein af. Precies dat empathische stukje dat voor verbinding zorgt.
Need I say more?
In dit artikel lees je hoe angst leidt tot eenzaamheid, en andersom.
Bevrijd je uit deze cyclus met een simpele oefening.
Hoe kom je uit angst – zelfs als het wc-papier bij Appie op is?
Angst is een fantastisch samenspel tussen lichaam en geest. Leer je emoties gebruiken en je angst beteugelen met dit stappenplan.
Hoe ga je om met angst? Angst veroorzaakt een vernauwing in je hersenen waardoor je niet helder meer kunt nadenken. Wat is dan de eerste noodzakelijke stap? En hoe verder?
Hoe krijg je rust in je kop – zelfs als je voor 93 procent zeker weet dat de wereld vergaat? Dit zijn reele zorgen. Maar deugt die overtuiging wel? In dit artikel leg ik het verband uit tussen de rust in je hoofd en het vergaan van de wereld zodat jij weer lekker kunt slapen. Lees maar mee.
Ik raak mezelf kwijt in de voorbereidingen voor een grote reis. Dan krijg ik kiespijn. In dit artikel beschrijf ik hoe de pijn me terugtrekt naar het hier en nu. En dat kalmeert direct.
Als EmotieCoach zeg ik: gebruik je emoties. Niet om je door te laten overspoelen, maar om je de weg te tonen in het leven. In dit artikel leg ik uit hoe je je emoties kunt gebruiken als leidraad van je ziel.
Elke keuze is goed. Door te kiezen krijg je kleur. De buitenwereld is een afspiegeling van onze binnenwereld. Als je leert kiezen worden deze reflecties helder. Daar krijg je vleugels van en je inspireert anderen ermee!
Hoe overwin je een burnout? Emoties vertellen je waar de energie weglekt. Het lukt Tamara in 3 maanden haar burnout te overwinnen door haar innerlijke grenzen te leren voelen én bewaken.
Ze heeft na haar emotiecoachtraject haar energie terug, en zit weer stevig in het zadel.
Hoe blijf je in de kracht van het nu? En waarom zou je eigenlijk? Op de crematie van mijn oude tantetje wiebelde ik onrustig en gespannen op het harde houten bankje. Ik leg uit wat deze emoties me wilden vertellen.
Emoties geven feedback op je gedachten en dwingen je te kijken naar wat er in je gebeurt. Daarmee houden ze je in de realiteit. Lees hoe mijn hoofd met me aan de haal ging over een simpel app-je…
Hoe blijf je in het moment – gelijk een zeehond? In de vakantie ga ik lekker oefenen: weinig afleiding en volop mogelijkheden om mijn aandacht te trainen om in het hier en nu te blijven.
Jose ontdekt dat haar partner op Tinder zit. In luttele seconden stort haar wereld in en heeft ze flinke relatieproblemen. Door haar emoties te onderzoeken ontdekt ze de waarheid.
Hoe leer je voelen? Lies voelt niks en ervaart haar leven als saai en voorspelbaar. Ze zit vast, maar… natuurwet nummer 3 zegt: Alles is altijd in beweging. Vastzitten bestaat niet en dat wordt haar duidelijk in deze sessie.
Hoofdpijn is een lichamelijk signaal om terug in de reële werkelijkheid te komen. Een nare mail veroorzaakt allerlei emoties tot aan hoofdpijn maar het levert wel wat op!
“Maar ik voel helemaal niks!” Voor Sasha valt de pijn en het ongemak van haar lichaam niet onder de noemer ‘gevoel’. Als ik haar vraag naar deze sensaties en ze richt haar volledige aandacht erop, dan blijkt dat de ermee samenhangende emoties zich oplossen in het moment. Daarmee ervaart ze ook verlichting van haar lichamelijke klachten.
Dat is de functie van verdriet: Harmoniseren en loslaten van dat wat je niet dient.