Voor innerlijke rust en levenslust!
Leer zwemmen vóór je bootje omslaat

… en grijp je leven bij de lurven!

Wanneer is het genoeg geweest?
Wanneer stoppen we met leven in middelmatigheid?
Wanneer gaan we weer intens genieten?

Jezelf verliezen in een gesprek vol vuur, of in een project waar je al je talenten en passie voor moet inzetten?

Genieten van de geur van schone lakens, een lach, of je hart voelen volstromen?

Wanneer gaan we weer voor dat gevoel?

Dit gaat over kwaliteit van leven. Als je al een tijdje meeleest weet je ondertussen wel hoe jouw systeem werkt. En je weet ook dat het geen hogere wiskunde is om te leven naar je eigen natuur…

Maar je weet ook dat het verdomd lastig is om niet meegesleurd te worden door de ratrace… door het leven van alledag, door jouw leven.

Leven naar naar wie je bent is simpel, maar zeker niet makkelijk. Het zit ‘m in de implementatie. Want, wanneer en hoe pas je de kennis die je verzameld hebt, toe?

Een paar tips

Het is niet ingewikkeld om jezelf te vinden, maar wel als je er pas mee aan de slag gaat als je vastloopt. Want dan blijf je hangen in paniekbestrijding. Gaat een tijdje goed, tot de spanning weer oploopt. Dan pak je een extra rondje yoga of je gaat weer naar de sportschool, en je kunt weer even vooruit.

Maar er komt een dag dat je besluit dat het genoeg is. Dat je (h)erkent dat je blijft rondrennen. Dat is niet wat je voor ogen had toen je van de middelbare afkwam. Toen lag de wereld aan je voeten, de mogelijkheden voor het oprapen, en je voelde je on top of it all!

Het is niet dat we de verkeerde keuzes hebben gemaakt waardoor we nu vastzitten. Maar we zijn de verbinding met onszelf kwijt.

Hoe kan dat?

Ons systeem heeft allerlei ingebouwde trucjes om geen energie te verliezen. Daarom doen we veel op routine. Dat merk je bijvoorbeeld als je net je lunch op hebt, maar je hebt er niets van geproefd. Of dat je naar je werk reed, maar je was zo in gedachten dat je niet meer weet hoe je er gekomen bent.

Routine is hartstikke handig, maar helaas ook een valkuil. Want alles wat bekend is, hoeven we niet te registreren. Daar hoeft geen aandacht naartoe.

Máár… ons leven bestaat alleen uit wat we nu hebben… letterlijk het hier en nu. Dit moment is alles wat we hebben. En ja, dat leven in ons hoofd, maar dat telt niet, dat is fictie. Want in ons hoofd gaat het altijd over wat geweest is, of wat ons nog te wachten staat. Geen realiteit dus. Check maar ‘s.

Dat we altijd in ons hoofd zitten, is de reden dat het leven aan ons voorbijgaat. En hoe ouder we worden, hoe erger, want er zijn steeds minder nieuwe ervaringen. We draaien de dag steeds vaker op routine af. Dat veroorzaakt dat gevoel van niet werkelijk te leven.

Heb je daar ook tabak van? 

Mooi! Uw EmotieGids laat u niet zakken! 😇

Die dag ben ik er voor je. Mét handleiding naar je innerlijke schatkist. We kunnen verschillende dingen doen:

Ga je graag zelf aan de slag? 
Spit dan de artikelen op emotiegids.nl door en ga aan de slag met de tips. Via het zoekglaasje rechtsboven, kun je zoeken op onderwerp of emotie.

Abonneer je op de nieuwsbrief. 
Dan ontvang je elke week een artikel over hoe je je emoties gebruikt om weer lekker in je vel te komen.

Wil je weg uit de verdoving? Weg van het gevoel dat je onder een wattendeken zit, zonder contact met jezelf of de wereld? De weg terugvinden naar jezelf is dan de eerste stap. Dat is waar ik wekelijks over schrijf.

Samen oefenen?

Wil je liever samen oefenen? Dan help ik je met liefde. Want samen gaat het sneller en maak je grotere stappen. Vooral als de nood nog níet zo hoog is.

Het is net als met zwemmen; Je kunt zwemles nemen als je er al in ligt, maar handiger is het als je dat doet vóórdat je bootje omslaat 😉

Grijp je leven bij de lurven en ga weer genieten.
Leer je lieve, speelse zelf kennen, en gun het jezelf om het leven ten volle te genieten. Want vrede in jezelf is vrede met elkaar.


Ontdekken wat je emoties je willen zeggen?
Weet je welkom, ook voor een enkele sessie!

EmotieGids

Emoties zijn je gids naar flow, rust en levenslust

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en creëer het leven waarvoor je hier bent.De ervaringen van eventuele mensen uit mijn artikelen zijn gebaseerd op wat ik tegenkom in de sessies of in het leven. De namen zijn fictief en enige overeenkomst met personen berust op louter toeval. 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.