Voor innerlijke rust en levenslust!
Portret Emotiecoach Henriette

Ik ben Henriette

Mijn fascinatie?
Mensen.

De interactie.
Het contact.
Reuze interessant allemaal, dus dan kun je er maar beter voor doorleren.

Maar… hoe meer ik leerde over de intelligentie van het lichaam, hoe meer ik in de war raakte door emoties. Ze zouden een functie moeten hebben, in de natuur geldt toch use it or lose it… ?

Maar wat hebben we dan aan emoties?
En waarom zijn die niet al lang en breed uitgerangeerd door de evolutionaire trukendoos van moeder natuur?

Dieren

Mensen slaan elkaar dood om de simpelste redenen, dieren vechten alleen als er iets bevochten moet worden, zoals hun positie in de groep, of voedsel. Daarbij wint één van beide, de ander accepteert dat, of vertrekt. Verder geen gedoe, even goeie vrienden.

Mensen daarentegen, maken alles ingewikkeld.
Dat vind ik mateloos fascinerend 😉

Mensen en gedoe

Sinds ik EmotieCoach ben, weet hoe ik mijn emoties kan gebruiken als gids naar een leven dat bij me past. Ze hebben wel degelijk een functie!

Ik help graag mee om dit fabelachtige emotionele systeem wereldkundig te maken, dus ik heb er mijn werk van gemaakt om jou je eigen gereedschap in handen te geven, de sleutel naar je authentieke zelf, zodat jij weet hoe je op een eenvoudige manier weer flow in je leven krijgt.

Wat ging eraan vooraf

Ik begon rond mijn twintigste met een studie Algemene Taalwetenschappen. Werd ‘m niet.
En een studie Spaans ook al niet.

Toen kocht mijn vriend een café. Dat lag meer in de lijn van mijn interesse. Niet vanwege de drank, maar het café bleek een geweldige speeltuin om mensen te bestuderen. Alle ins en outs aan menselijk gedrag kwamen voorbij.

Hier bleek ik goed in te zijn, en het was een fijne leerschool voor het grote-mensen-leven.

Edelsmid

Omdat klanten me bleven vragen wat ik deed, naast bier tappen, schreef ik me in voor de Vakschool voor Edelsmeden. Een schot in de roos vanwege mijn liefde voor detail, en geneuzel op de millimeter.

Toen ontmoette ik mijn man en we kregen een kind. Dat baby’tje combineerde niet zo lekker met die eeuwige zwarte handen van het smeden, dus het werd tijd voor een switch.

Verhuizen

Mijn man wilde oud worden in Portugal dus niet getreuzeld, want hij was al een flink eind op weg qua leeftijd.

Portugal werd een mooi en leerzaam avontuur, maar de mensen die we achterlieten in Nederland bleken uiteindelijk belangrijker, dan de ruimte en de natuur die Portugal bood.

Terug in Amsterdam

Tijdens mijn eerdere café-ervaring deed ik flink wat vragen op over menselijk gedrag. Die werden na terugkomst in Nederland beantwoord in de yoga-opleiding die ik ging volgen.

In de sutra’s van Patañjali vond ik zowel een ingang, als de uitweg: De ingang, omdat ik ontdekte dat mijn lichaam de poort was naar mijn gevoel. En de uitweg, omdat dit een shortcut bleek te zijn naar de oplossing van veel problemen.

Yoga en zelfbewustzijn

Yoga zette me op het pad van zelfbewustzijn. De vele zelfhulpboeken die ik tot dan toe had gelezen, boden niet wat yoga me wel gaf: rust en vredig in mezelf zijn.

Nu was het hek van de dam.

Ik volgde cursussen en workshops, deed een paar 10-daagse stilte-meditaties en meerdere communicatietrainingen.

Van binnen naar buiten

Toch miste ik nog iets.

Intern borrelde en bruiste het, maar hoe zette ik dat heerlijke gevoel om in iets zinvols voor de buitenwereld? Het, ik wist niet wat, maar het moest eruit.

Toen kwam Vera Helleman op mijn weg.

Ik schreef me in voor de opleiding EmotieCoaching en leerde dat emoties wel degelijk een functie hebben. En niet alleen dat, ik deed er ook nog zo’n 4137 andere inzichten op 😉

Van Vera leerde ik, hoe ik mijn emoties kon gebruiken om mijn binnenwereld te begrijpen en hoe dit in de buitenwereld vorm te geven. De cirkel was rond.

Ook vond ik eindelijk het antwoord op de vraag: Wat moeten we toch met die lastige emoties?

Rust

Emoties fungeren als gids op ons levenspad. Ze wijzen ons altijd de kortste weg naar verbinding. Als we die boodschappen eenmaal begrijpen, valt onze buitenwereld samen met wie wij in onze binnenwereld zijn.

Eindelijk. Zo binnen, zo buiten.

Rust.

Emoties zijn de taal van de ziel
Ze leiden ons naar rust én levenslust

We hoeven niet steeds in dezelfde valkuilen te stappen. Vrede in onszelf, zonder maskers of spelletjes, het kan écht.

Emoties helpen ons, om onze eigen waarde te zien en te voelen. Eindelijk begrijp je waarom je doet wat je (niet) doet, en waarom je bent wie je (niet) bent… En dat dat heel erg prima is.

Interessant?
Je bent van harte welkom, ook voor een enkele sessie. Ik werk niet met trajecten. Je emoties geven aan wat er nodig is, en zijn leidend in ons gesprek. Een eenmalig gesprek kan al veel helderheid brengen.


Meer weten over EmotieCoaching? In het filmpje hieronder deel ik mijn ervaring op 4:30 min.