Voor innerlijke rust en levenslust!
Waarom moet je een kus minstens 6 seconden volhouden?

Stel, je gaat de deur uit, geef je je partner dan een kus? Onderzoek wijst namelijk uit dat mannen 4 jaar langer leven als ze hun partner kussen voor ze de deur uitgaan.

Ik stel me zo voor dat dit ook voor vrouwen opgaat. En zo niet, dan toch, want ik schurk al tegen de winter aan en dan is 4 jaar een substantiële bonus die ik graag meepik 😅

Hou vol, die kus!

Maar het kan nog makkelijker en mooier: Als we die kus 6 seconden volhouden gaat de oxytocine stromen, ook wel het verbindingshormoon genoemd. Dat zorgt voor een gevoel van veiligheid, gehechtheid en verbinding. Zomaar, gratis en voor niks!

Mocht je niet van kussen houden (echt…?!) dan geeft een knuffel van 20 seconden hetzelfde effect. En… dat hoeft niet perse met een partner, het werkt ook met anderen 😉

Vergeet de moeizame gesprekken, quality-time avondjes, en wat we al niet doen om de relatie fris te houden… gewoon elkaar langer vasthouden tijdens die kus of knuffel, en je kunt beiden weer even vooruit.

Lijkt simpel, is het niet

Het lijkt een triviale boodschap, maar dan onderschat je de kracht van een kus, een knuffel, een stoot oxytocine, én het resultaat daarvan: verbinding. Daarbij gaat het trouwens niet alleen om verbinding met anderen, maar ook op die met jezelf.

Je voelt je verbonden als je je aandacht op de buitenwereld én op je binnenwereld richt. Als je je aandacht bij de sensaties van je lichaam kunt houden.

Voordelen van verbinding

Die verbinding met jezelf heeft nog al wat voordelen. Het is hét middel tegen angst. En, verbinding is het enige probate middel voor levensgeluk.

In verbinding ben je op de plek waar alles begint: manifesteren, leven vanuit je essentie, relateren, je manier van werken, spelen, leven, alles.

Verbinding is onze natuurlijke staat van zijn. In de emotieleer hebben we het dan over emotiegroep Liefde.

We kunnen ons gek oefenen met meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen en bewustzijnstrainingen, maar een 20 seconden knuffel is echt een stuk leuker, makkelijker én effectiever.

Want zeg eerlijk, hoe effectief is het om 20 seconden in een yogahouding, of op een kussentje te zitten? Ik ben erg van de snelle, en ik denk dat 1 tot 5 minuten al veel kan doen, maar 20 seconden? Dat is wel erg kort voor dat soort technieken.

Knuffel! Kus!

Pak elke gelegenheid met beide handen aan en knuffel! Bij binnenkomst, afscheid, én why not.. ook lekker tussendoor. Dat hoeft niet perse met een partner; vrienden, vriendinnen, de bakker, werkt allemaal.

Met een 20 seconden-knuffel of 6 seconden-kus ben je weer thuis. Bij jezelf, en… vanwege natuurwet nummer 1…

… sta je meteen weer in verbinding met alles en iedereen.

Probeer maar ‘s. Dit is de snelste en meest effectieve manier om terug in verbinding te komen, daar waar authentiek leven begint.


Ontdekken wat je emoties je willen zeggen?
Weet je welkom, ook voor een enkele sessie!

EmotieGids

Emoties zijn je gids naar flow, rust en levenslust

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en creëer het leven waarvoor je hier bent.De ervaringen van eventuele mensen uit mijn artikelen zijn gebaseerd op wat ik tegenkom in de sessies of in het leven. De namen zijn fictief en enige overeenkomst met personen berust op louter toeval. 

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.