Voor innerlijke rust en levenslust!
Hoe overwin je je burnout in krap 3 maanden?

Tamara had een burnout.
Dat was krap 3 maanden geleden.

Nadat we een aantal EmotieCoach-sessies deden, ontving ik deze mail:

‘Hi Henriette, 
Gisteren heb ik een markt heel erg goed overleefd, ik ging samen met mijn moeder in het dorp spullen verkopen.

Er was een verschrikkelijke fanfare, alle buren kwamen langs, er waren collega’s van mijn moeder die alles over mij wisten, chips, wind, bier, weinig verkocht, een hysterische turnvereniging aan de overkant en… het duurde de hele dag!

Eenmaal thuis ging ik even douchen en eigenlijk ging het daarna wel weer. Ik had vermoeide benen van het staan en ging om 22:00 slapen, maar verder was het allemaal wel prima. 
Heel erg leuk om te merken dat ik niet overprikkeld ben geraakt door de omgeving. YEY!!’

Emoties als spreekbuis van je essentie

Ik was er zelf een beetje beduusd van.
Even voor de beeldvorming; Ik ben van de eerste lichting studenten van de EmotieCoaching-opleiding.

De methode is nog niet zo lang geleden ontwikkeld, maar naarmate ik er langer mee werk, raak ik steeds meer onder de indruk van de resultaten.

Het essentiële verschil met andere vormen van therapie of coaching, is dat we bij EmotieCoaching jouw emoties in het moment volgen, die ons direct de weg naar binnen wijzen.

Voordeel

Bijkomend voordeel is, dat je emoties het tempo van je proces bepalen: Ze geven haarfijn aan wat de volgorde is van jouw hoogst persoonlijke ontplooiingsproces en in welk tijdsbestek dat mogelijk is.

Daarmee brengt het helderheid over hoe jij als mens functioneert en blijft het dragelijk qua intensiteit.

We kunnen daarin niet sturen en dat willen we ook niet, want op zielsniveau weet je zelf, via je emoties, precies wat er nodig is en op welk moment. Dat kan de beste coach van de wereld niet voor je invullen.

Je krijgt dus altijd precies wat je nodig hebt, in jouw tempo.

Je essentie spreekt tot je door middel van je emoties

De EmotieGids geeft je inzicht in de boodschap van je emoties. Je krijgt het gereedschap direct zelf in handen, zodat je inzicht krijgt in je eigen emotionele systeem en jezelf kunt coachen.

Je snapt: dit is een prut-verdienmodel 😉

Vaak kun je met een enkele sessie weken, en soms zelfs maanden weer vooruit. Maar ik word er stik-gelukkig van om de kwartjes te zien vallen bij mensen.

Anders leren omgaan met emoties

Terug naar Tamara.

Hoe kreeg zij het voor elkaar om zo snel van een diagnose burnout af te komen?

Tamara kwam bij de EmotieGids via een verwijzing door een collega. Ze mailde me om te vragen naar de mogelijkheden, en hoe ze anders kon leren omgaan met haar emoties.

Een prima insteek, want het emotionele systeem heeft alles te maken met de interne energiehuishouding. Een burnout waarbij je volledig uitgeput bent geraakt, is gerelateerd aan de emotiegroep Afkeer, de groep die aangeeft wat energetisch wel of niet bij je past.

Energiehuishouding

We zijn er bedreven in geraakt om emoties en impulsen te onderdrukken of te negeren. Dat kost energie, waardoor we uiteindelijk vastlopen. In de sessies leer je opnieuw deze emoties opmerken, voelen en ernaar luisteren.

Dat is een kwestie van steeds opnieuw je lichaam checken en de emotie ervaren. Emoties willen gehoord worden. Als je ze aandacht geeft, dan hoeven ze minder te krampen.

Het voordeel? Hoe sneller je je emoties opmerkt en door je heen laat stromen, hoe rustiger het in jou wordt.

Grenzen voelen

Na een aantal gesprekken valt het me op dat Tamara al flink is getransformeerd.

Kortom, ze zit weer stevig in het zadel.

Ik ben onder de indruk van de snelheid waarmee ze is opgeknapt. Het is geweldig om te zien dat haar zelfhelende vermogen werkt, nu ze weet hoe daarmee om te gaan.

Goud in handen

Ons emotionele systeem is magisch. Hiermee heb je goud in handen.

Als je het leert gebruiken zoals het bedoeld is, leef je vanuit een diep innerlijk weten en creëer je het leven dat past bij jouw blauwdruk.

En als bonus wordt je ook nog eens een stuk stabieler. Wie wil dat nou niet? 😉

Weet je welkom


Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.