Emoties gebruiken als je interne bullshitmeter? Wat heb je daaraan? Emoties geven aan wat er wérkelijk aan de hand is, bij een ander of jezelf. Dat heeft een berg voordelen, lees maar.
Emoties wegstoppen? Nee! Lekker laten stromen juist!
Daarmee voorkom je niet alleen trauma maar je ruimt het ook op. Hier lees je hoe je dat doet. Met praktische tip hoe je snel bij de emotie komt.
Emoties en lichamelijke klachten, wat heeft dat met elkaar te maken?
Emoties zijn energie en klachten zijn geblokkeerde energie.
Zou het zo kunnen zijn dat er een verband is tussen onze emoties en lichamelijke klachten?
Ik kwam van mijn levenslange aandoening af door mijn emoties te onderzoeken.
Ken jij je waarde? Wat hebben grote levensvragen te maken met ons aardse geneuzel? Ik vond de crux in het onderzoeken van emoties.
Emoties Schuld/schaamte en hoe blijf je weg van oordelen.
Deze emoties gaan vaak over goed en kwaad. Maar op de laag van ziel bestaan deze begrippen niet.
In dit artikel leg ik uit hoe je de switch kunt maken van ego naar je zielslaag.
Hoe los je een ruzie op – zelfs als de ander er niet bij bij is?
Wat je zegt ben je zelluf!
Dit gescheld op het schoolplein bevat meer waarheid dan je zou denken.
Draai je oordeel eens om en je kunt het in je eigen voordeel gebruiken.
Hier lees je hoe.
Hoe ontstaan emoties?
Onze ziel reageert op gedachten door middel van emoties.
Emoties zijn dus feedback op wat je denkt. Luister je naar die emoties dan doven ze uit en veer je terug in jezelf.
Dat brengt rust in je emoties en in je hoofd. In dit artikel beschrijf ik hoe emoties ontstaan, want…
Als je weet je hoe eraan komt, dan weet je ook hoe je ervan af komt!
Hoe stop je met oordelen – zelfs als ze de Corona-regels schenden? Ik schrik van mijn oordeel over een wildvreemde op de markt.
Ze projecteert mijn betweterigheid, iets wat ik liever niet onder ogen zie. Tijd voor zelfonderzoek.
Hoe ga je om met angst? Angst veroorzaakt een vernauwing in je hersenen waardoor je niet helder meer kunt nadenken. Wat is dan de eerste noodzakelijke stap? En hoe verder?
Hoe kom je van je oordelen af- zelfs die over een dierenbeul?
Oordelen zijn hardnekkig en vaak heb je er zelf het meeste last van.
Hoe kom je los uit die gedachtestroom?
Geen klik? Kwestie van energie
Stel, je komt op een feestje naast tante Gerda te zitten. En potdorie, das nou net die tante waar je geen enkele klik mee hebt. Hoe komt het nou dat de een je enorm inspireert en dat je je bij de ander heel saai voelt? Dit artikel gaat over het opmerken van je impuls van ‘geen zin’. En waarom je die zou moeten honoreren!
Waarom trauma geen status quo is. We zijn energetische wezens en energie is altijd in beweging. We zijn daardoor permanent in verandering, dus ook onze trauma’s.
Stel jezelf de vraag: Wie ben ik zonder trauma? Dat is al een eerste stap op weg naar heling.
Fleur weet hoe ze gelukkig wordt maar vergeet het steeds. Haar emoties waarschuwen haar als ze van haar pad af dreigt te dwalen.
Moederdag! Riet komt langs voor een sessie. Ze wil niet meedoen met dit soort commerciele opgelegde dagen maar haar moeder wil graag dat ze langskomt. De sessie geeft een verrassende uitkomst.
Je wilt je geld terug maar je krijgt het niet. Hanna doet er onverschillig over maar eigenlijk is ze erg boos. In deze sessie ontdekt ze waarom ze dat liever niet laat zien.
Hoe ga je met jouw emoties om als je peuter zich opwindt? Als jij je dan ook opwindt is het hek van de dam, zoals alle moeders weten. Dat kan anders.
Hoe kan je nou moeder worden terwijl je kind al volwassen is? En toch voelde het zo nadat ik een mooi inzicht kreeg door een moppermail in mn inbox. Of: Hoe de coach gecoacht werd 🙂
Het drama in Utrecht beroert me en toch volg ik bewust het nieuws niet. Mijn emoties helpen me dat soort beslissingen te nemen. Hoe ik dat doe? Dat lees je in dit artikel.
Sylke voelt zich slachtoffer van haar omgeving. In deze sessie ontdekt ze dat ze een stevige overtuiging heeft over ‘zorgplicht’ naar anderen, meestal ongevraagd. Nu ze zich bewust is van deze overtuiging kan ze haar gedrag aanpassen en voelt zich veel steviger in het leven staan.
Dorian wil graag weten waarom ze soms zo weinig invloed lijkt te hebben op haar eigen gedrag. In een emotiecoach-sessie ontdekt ze het verschil tussen haar emoties en gevoelens en wat het verband is met haar gedachtegang.
Clara belt me kort na de sessie. Haar energie spat uit m’n mobiel: “Weet je nog dat ik me zo ergerde aan m’n man Karel omdat ie zo veel praat? Wat denk je? Ik betrapte me gisteren op de gedachte: Wat heb ik toch een leuke man, hij kan zo gezellig kletsen… Ik schrok er bijna van, haha!”
Clara ontdekt de oorzaak van haar ergernis aan de hand van haar emoties.