Emoties als interne bullshitmeter? Wat heb je daaraan? Emoties geven aan wat er wérkelijk aan de hand is bij een ander of jezelf. Lees hier hoe je je bullshitmeter gebruikt!
Wat doe ik bij trauma-reacties? Waarom ben ik zo vaak boos? Lees hier hoe je uit je beschermingsmechanismen komt in 2 simpele stappen voor een bruisend leven in flow!
Boosheid als positieve kracht inzetten. Als boosheid opkomt, hebben we vaak eerder onze energie weg laten lekken. Door boosheid komt de energie weer terug waar het hoort: in jou.
Aan ons de keuze: Verspillen we onze ‘boze’ energie of gaan we die energie positief inzetten?
Goede voornemens stroken niet met in-het-moment leven, dus ik maak geen lijstjes. Maar áls ik me toch iets wil voornemen, dan is het toegeven aan mijn impulsen zodat ik meer rust in mijn dag krijg.
Hoe blijf je in de kracht van het nu? En waarom zou je eigenlijk? Ik werd rusteloosheid en gespannen op de crematie van mijn oude tantetje. Ik leg uit wat deze emoties me willen vertellen.
Jose ontdekt dat haar partner op Tinder zit. In luttele seconden stort haar wereld in en heeft ze flinke relatieproblemen. Door haar emoties te onderzoeken ontdekt ze de waarheid.
Je wilt je geld terug maar je krijgt het niet. Hanna doet er onverschillig over maar eigenlijk is ze erg boos. In deze sessie ontdekt ze waarom ze dat liever niet laat zien.
Hoe ga je met jouw emoties om als je peuter zich opwindt? Als jij je dan ook opwindt is het hek van de dam, zoals alle moeders weten. Dat kan anders.
Boze peuter! Hoe gaat zij met haar emoties om? Haar woede centreert haar en geeft haar energie om vóór rozijntjes te vechten in plaats van tégen mij 🙂
Clara belt me kort na de sessie. Haar energie spat uit m’n mobiel: “Weet je nog dat ik me zo ergerde aan m’n man Karel omdat ie zo veel praat? Wat denk je? Ik betrapte me gisteren op de gedachte: Wat heb ik toch een leuke man, hij kan zo gezellig kletsen… Ik schrok er bijna van, haha!”
Clara ontdekt de oorzaak van haar ergernis aan de hand van haar emoties.