Voor innerlijke rust én levenslust
Vreugde en inspiratie, en tóch komt er niks uit je handen

Oh, de vreugde van inspiratie!

Als belletjes borrelend in je buik. Energie flitst door je heen. Ideeën buitelen als sneeuwvlokjes over elkaar heen.

Maar eerst een kopje thee. Want de opwinding is teveel om te dragen. Even bewegen.

Ik dans de keuken in en pak de ketel. Kraan open, even wachten tot ie vol is. Ik kijk opzij. Oja, die kapotte lamp. Ketel op het vuur, Aansteker zoeken… Gas aan.

Theeglas pakken. Ik pak een schone beker uit het afdruiprek. Hm.. dat rek hangt ook op half zes. Ik vergeet al weken om een nieuwe te bestellen. Wacht, meteen even een lijstje maken. Post-it zoeken, pen.

Ongemakkelijke vreugde

Herken je dit?

Vreugde, stromende inspiratie, bubbeltjes in je buik en tóch komt er niks uit je handen; Het is alsof je uit elkaar spat, en gek genoeg voelt dat helemaal niet gemakkelijk.

Dat je -onbewust- snel iets anders gaat doen, gauw terug naar je normale staat van zijn, met als bedroevend resultaat: Weg vreugde en inspiratie.

Lichamelijke signalen

Dus tegen de tijd dat ik me opwind over het kapotte peertje, zijn mijn ideeën als sneeuwvlokjes in de zon gesmolten. De vreugde verdwijnt mee in het plasje. Als ik weer achter de computer kruip, kan ik die goeie ideeën zelfs niet eens meer terughalen.

Ik realiseer me dat een oud patroon de kop opsteekt. Door het enthousiasme van de inspiratie raak ik uit mijn evenwicht. M’n hart klopt sneller, de spanning in mijn lichaam neemt toe, ik ga oppervlakkiger ademhalen: Exact dezelfde lichamelijke signalen als wanneer het lichaam zich klaarmaakt voor een gevecht. Old stuff.

Mijn reactie op die lichamelijke signalen is; Weg hier, onveilig, dit leidt tot narigheid. Mijn beschermingsmechanisme in actie.

Let wel, dit gaat allemaal volkomen onbewust hè. Tot je jezelf terugvindt in de keuken met een Post-it voor je neus.

Weg goddelijke ingeving.

Innerlijke stroom volgen

Gek misschien, die associatie met het lichaam dat zich klaarmaakt voor een gevecht, maar wel begrijpelijk. Vreugde is energie en dat spetterende inspiratiegevoel zijn we niet meer gewend te voelen.

Als kind hadden we gedurende de dag veel van dit soort vreugde- en inspiratiemomentjes. Om de haverklap kregen we fantastische ideeën. In één spel vlamde het wel tien keer op. Het spel werd vurig gespeeld, alleen of samen, dat maakte geen bal uit: Mee! Mee! Mee! Voort op de innerlijke stroom!

EmotieCoaching

Wat ik in mijn sessies emotiecoaching doe, is je terugbrengen naar die stroom. Althans, dat doe ik niet, dat doe je natuurlijk zelf. Ik herinner je alleen aan die stroom van energie. Ik wijs je bijvoorbeeld niet alleen op je zogenaamde ‘negatieve’ emoties maar ook op je vreugdevlammetjes: Realiseer je je dat je nu glimlacht?

Het is opvallend hoe vaak we deze momenten missen. Een teken dat ego aan het roer staat, in plaats van ziel.

Om je bewust te maken van deze innerlijke signalen, moet ik je verhaal vaak even onderbreken. Vervelend, want onze gedachtestroom laat zich niet graag onderbreken en wil dóór; Afvinken… uitleggen… analyseren… controleren…

Vertraging

Herkenning van deze interne signalen, vaak al in de eerste sessie, levert bijzondere momenten op. Als we even de tijd nemen voor wat zich op dat ene moment aandient, dan vallen er kwartjes. Een beetje vertraging geeft prachtige inzichten.

Fijne bijvangst is dat er rust ontstaat, bij jou van binnen én in het gesprek. En dat je door die rust en het opzoeken van de verbinding met jezelf, via je emoties, ook in verbinding met de ander bent. Dat op zich is al een reden tot vreugde.

Verbinding met jezelf betekent
ook verbinding met de ander

Niks uit je handen

Terug naar de keuken en de kapotte lamp. Het vreugdevuurtje van mijn leuke idee komt langzaam weer terug. Ik schrijf het snel op de achterkant van de Post-it met de spaarlamp. Zo, die slag is binnen.

Nu gauw uitwerken, want ideeën wachten niet: ze smelten waar je bijstaat. Ik vind regelmatig zo’n briefje terug met ideeën, waar ik de lol niet meer van inzie.

Heel soms, als ik mazzel heb, staat er eentje tussen die me opnieuw pakt: Oja, das een leuke! Morgen meteen mee aan de slag.

Nee!

Niet morgen!

Nu!

Beweging

Inspiratie, emoties, eigenlijk het hele leven, speelt zich af in het nu.

Dus als het kietelt, geef er dan direct gehoor aan, want ook het leukste idee ever sneuvelt op papier: De natuurwet Alles is in verandering geldt ook voor ideeën. Hoe inspirerend ze ook zijn, de energie erachter verdwijnt à la minute als sneeuw voor de zon.

Natuurwet: Alles is in verandering

Wij zijn creërende wezens. Grijp inspiratie met beide handen aan als het opkomt. Al heb je maar vijf minuten, ga er vol in.

Daarmee kanaliseer je die soms ongemakkelijke stoot van energie. En… je hebt de grootste kans dat je dat prachtige idee tot licht brengt!


Herken je het ongemak van inspiratie en vreugde? Zullen we daar samen eens naar kijken? Maak een afspraak via de groene knop.
Of stuur me een mailtje met de gele.

Je bent van harte welkom.

EmotieCoaching is gebaseerd op non-dualisme met de natuurwetten als uitgangspunt


Regelmatig zo’n artikel in je mailbox? Laat dan je email achter.
De EmotieGids bij het ontbijt.
Lekker positief en duurzamer dan de krant. 


De ervaringen van eventuele mensen uit mijn artikelen zijn gebaseerd op wat ik tegenkom in de sessies of in het leven, maar de namen zijn fictief en enige overeenkomst met personen berust op louter toeval. 

Regelmatig zo’n artikel in je mailbox? Laat dan je email achter.
De EmotieGids bij het ontbijt.
Lekker positief en duurzamer dan de krant. 

De ervaringen van de mensen uit mijn artikelen zijn gebaseerd op wat ik tegenkom in de sessies of in het leven. De namen zijn fictief en enige overeenkomst met personen berust op louter toeval. 
Wil je ervaren wat een EmotieCoach sessie voor jou kan doen? Stuur me een mailtje of maak een afspraak op 06 21211086.

2 Comments
Kitty Kilian
Kitty Kilian

Dat klopt. Dat je als kind dat enthousiasme direct in de praktijk kan brengen.

Als je groot bent, zitten er zoveel zorgen tussen inspiratie en uitvoering.

Henriette
Henriette

Precies! En daarmee leg je ook de vinger op de zere plek: Je zorgen maken komt uit de mentale laag, die wordt overgewaardeerd in onze maatschappij.

‘Zorgen maken’ hoort bij de emotiegroep angst. Het mentale stuk is vrijwel altijd in angst, mede omdat het de leiding over ons leven pakt. Maar ons mentale denken is op zichzelf niet geschikt voor leidinggeven.
Met emotiecoaching brengen we dat mentale deel weer in evenwicht met het emotionele deel, onder leiding van ziel. Dat geeft rust en minder zorgen.

Voor wie hier meer over wil lezen: https://www.emotiegids.nl/uitlijnen-van-ziel-hoofd-en-lichaam/

Leave A Comment