Voor innerlijke rust én levenslust
Vreugde en inspiratie, en tóch komt er niks uit je handen

Oh, de vreugde van inspiratie!

Als belletjes borrelend in je buik. Energie flitst door je heen. Ideeën buitelen als sneeuwvlokjes over elkaar heen.

Eerst een kopje thee. De opwinding is teveel om te dragen. Even bewegen. Ik dans de keuken in en pak de ketel. Kraan open, even wachten tot ie vol is. Ik kijk opzij. Oja, kapotte lamp. Ketel op het vuur, Aansteker zoeken… Gas aan.

Theeglas pakken. Ik zie nog een schone in het afdruiprek staan. Dat ook op half zes hangt. Vergeet nu al weken om een nieuwe te bestellen. Nú een lijstje maken. Post-it zoeken, pen.

Ongemakkelijke vreugde

Herken je dat?

Vreugde en inspiratie, en tóch komt er niks uit je handen. Het is alsof je uit elkaar spat, en dat voelt helemaal niet gemakkelijk.

Dat je -onbewust- snel iets anders gaat doen, gauw terug naar je normale staat van zijn.

Met als bedroevend resultaat: Weg vreugde en inspiratie.

Lichamelijke signalen

Dus tegen de tijd dat ik me opwind over het kapotte peertje, zijn mijn ideeën verdwenen als sneeuwvlokjes in de zon. De vreugde verdwijnt mee in het plasje. Als ik weer achter de computer kruip, kan ik die goeie ideeën zelfs niet meer terughalen.

Ik realiseer me dat een oud patroon de kop opsteekt. Door het enthousiasme van inspiratie raak ik uit mijn evenwicht. M’n hart klopt sneller, de spanning in mijn lichaam neemt toe, ik ga oppervlakkig ademhalen: Exact dezelfde lichamelijke signalen als wanneer het lichaam zich klaarmaakt voor een gevecht. Old stuff.

Mijn reactie op die lichamelijke signalen is; Weg hier, onveilig, dit leidt tot narigheid. Let wel, dit gaat allemaal volkomen onbewust hè.

Tot je jezelf terugvindt in de keuken met een Post-it voor je neus.

Weg goddelijke ingeving.

Innerlijke stroom volgen

Gek misschien, die associatie met het lichaam dat zich klaarmaakt voor een gevecht, maar wel begrijpelijk. Vreugde is energie en dat spetterende inspiratiegevoel zijn we niet meer gewend te voelen.

Als kind hadden we gedurende de dag veel van dit soort vreugde- en inspiratiemomentjes. Om de haverklap kregen we fantastische ideeën. In één spel vlamde het wel tien keer op. Het spel werd vurig gespeeld, alleen of samen, dat maakte geen bal uit: Mee! Mee! Voort op de innerlijke stroom.

EmotieCoaching

Wat ik in de sessies emotiecoaching doe, is je terugbrengen naar die stroom. Althans, dat doe ik niet, dat doe je natuurlijk zelf. Ik herinner je alleen aan die stroom van energie. Bijvoorbeeld zo: Realiseer je je dat je nu glimlacht?

Het is opvallend hoe vaak we deze momenten missen. Een teken dat ego aan het roer staat, in plaats van ziel.

Om je bewust te maken van deze innerlijke signalen, moet ik je vaak wel even onderbreken. Vervelend, want onze gedachtestroom laat zich niet graag onderbreken en wil dóór; Afvinken… uitleggen… analyseren over waarom dit en hoezo dat.

Ook daar wijs ik je op: Merk je dat je voorbijgaat aan de blijdschap die je gezicht net liet zien?

Vertraging

Herkenning van deze interne signalen, vaak al in de eerste sessie, levert vaak bijzondere momenten op. Als we even de tijd nemen voor wat zich op dat ene moment aandient, dan vallen er kwartjes. Een beetje vertraging geeft prachtige inzichten.

Fijne bijvangst is dat er rust ontstaat, bij jou van binnen én in het gesprek. En dat je door die rust en het opzoeken van de verbinding met jezelf, via je emoties, ook in verbinding met de ander bent. Dat op zich is al een reden tot vreugde.

Verbinding met jezelf betekent
ook verbinding met de ander

Niks uit je handen

Terug naar de keuken en de kapotte lamp. Het vreugdevuurtje van mijn leuke idee komt langzaam weer terug. Ik schrijf het snel op de achterkant van de Post-it met de spaarlamp. Zo, die slag is binnen.

Nu gauw uitwerken, want ideeën wachten niet: ze smelten waar je bijstaat. Ik vind regelmatig zo’n briefje terug met ideeën, waar ik de lol niet meer van inzie.

Heel soms, als ik mazzel heb, staat er eentje tussen die me opnieuw pakt: Oja, das een leuke! Morgen meteen mee aan de slag.

Nee!

Niet morgen!

Nu!

Beweging

Inspiratie, emoties, eigenlijk het hele leven, speelt zich af in het nu.

Dus als het kietelt, geef er dan direct gehoor aan, want ook het leukste idee ever sneuvelt op papier: De natuurwet Alles is in beweging geldt ook voor ideeën. Hoe inspirerend ze ook zijn, de energie erachter verdwijnt à la minute als sneeuw voor de zon.

Natuurwet: Alles is in beweging

Wij zijn creërende wezens. Grijp inspiratie met beide handen aan als het opkomt. Al heb je maar vijf minuten, ga er vol in.

Daarmee kanaliseer je die soms ongemakkelijke stoot van energie. En je hebt de grootste kans dat je het volledige idee tot licht brengt.


Herken je het ongemak van inspiratie en vreugde? Zullen we daar samen eens naar kijken? Maak een afspraak via de groene knop.
Of stuur me een mailtje met de gele.

Je bent van harte welkom.

EmotieCoaching is gebaseerd op non-dualisme. Ik werk met de natuurwetten als uitgangspunt.

Regelmatig zo’n artikel in je mailbox? Laat dan je email achter.
De EmotieGids bij je ontbijt.
Lekker positief en duurzamer dan de krant. 

De ervaringen van de mensen uit mijn artikelen zijn gebaseerd op wat ik tegenkom in de sessies of in het leven. De namen zijn fictief en enige overeenkomst met personen berust op louter toeval. 
Wil je ervaren wat een EmotieCoach sessie voor jou kan doen? Stuur me een mailtje of maak een afspraak op 06 21211086.

2 Comments
Kitty Kilian
Kitty Kilian

Dat klopt. Dat je als kind dat enthousiasme direct in de praktijk kan brengen.

Als je groot bent, zitten er zoveel zorgen tussen inspiratie en uitvoering.

Henriette
Henriette

Precies! En daarmee leg je ook de vinger op de zere plek: Je zorgen maken komt uit de mentale laag, die wordt overgewaardeerd in onze maatschappij.

‘Zorgen maken’ hoort bij de emotiegroep angst. Het mentale stuk is vrijwel altijd in angst, mede omdat het de leiding over ons leven pakt. Maar ons mentale denken is op zichzelf niet geschikt voor leidinggeven.
Met emotiecoaching brengen we dat mentale deel weer in evenwicht met het emotionele deel, onder leiding van ziel. Dat geeft rust en minder zorgen.

Voor wie hier meer over wil lezen: https://www.emotiegids.nl/uitlijnen-van-ziel-hoofd-en-lichaam/

Leave A Comment