Voor meer rust én levenslust
Hoe haal je je deadline – zelfs als je om 23:47 uur ook de was nog moet ophangen?

Ik schrijf een blog over emoties en dat komt zondags online. Nu is het donderdagavond en ik hoor de Oude Kerk 10 uur slaan, maar ik zit achter de computer en ik schrijf. Want morgenochtend vertrek ik voor een weekendje naar Friesland. 1Voor de beeldvorming: 5 vriendinnen, boerderijtje in het groen, sauna, een piano en Carla, die toevallig heel goed kan spelen. Nu al leuk.

Het blog is bijna af.

Ik hoef alleen de conclusie nog te schrijven en de boel te redigeren. Makkie.

Maar ik heb geen zin meer.

Ik kan me niet meer concentreren. Het is al 22:47 uur. Ik pak mezelf bij de lurven: Kom op, je kan het! Brei er een eind aan, opslaan, inplannen bij Mailchimp en je ligt met een beetje mazzel over een uurtje in bed.

Oh shit, er zit nog een was in de machine. Hè bah. Als ik er dan maar voor twaalven in lig. Hup, even doorpakken.

Ben moe.

Echt geen zin meer.

Wat wil ik nou eigenlijk zeggen met dat blog. Ja, het gaat over emoties maar ik leg veel te weinig uit over de methodiek. Krijg ik straks weer een mail van m’n schoonzus dat ze er niks van begreep.

Als ik nou eerst even die was ophang, dan maak ik daarna dat artikel af.

Pff slecht plan.

Dan lukt het me zeker niet meer. Ben veel te moe.

Wie leest dat blog trouwens op zondag. Ik kan het toch ook op maandag sturen?

Niet professioneel.

Man man man, ben jij nou EmotieCoach? Bij welke emotiegroep hoort ‘geen zin’?
Afkeer ja.
En wat is de boodschap van emotiegroep Afkeer?
Dit past niet bij je, dit is -op dit moment- niet jouw weg.

Dus?

Stoppen. Toegeven aan geen zin.
Ook als je vindt dat het af moet omdat dat professioneel is? Dat kan allemaal zo zijn, maar je systeem zegt: Nu Even Niet.

Preach what you pray.

Dat is toch wat je tegen je klanten zegt. Nou dan.
Preach what you pray, girl. 2Het artikel aan de kant gegooid en dit stukje geschreven, wat me veel makkelijker afging 🙂

Ik fleur er meteen van op. Gauw even dat wasje ophangen en lekker naar bed. Ben ik morgen ook nog een beetje mens.

Fijne dag lieve luitjes. 3Tip van de dag: Geef jezelf vandaag eens de ruimte om precies dat te doen wat fijn voelt op dit moment. Over 5 minuten kan ’t 180 graden omgedraaid zijn. Ook goed. Blijf opmerkzaam voor je verlangens, van moment tot moment. Veel plezier!