Voor innerlijke rust en levenslust!
Never waste a good crisis: Gebruik je emoties voor jouw nieuwe normaal

Deze Corona-periode heeft ook pro’s. Never waste a good crisis. Nee, niet de ziekte, ik heb het over een bepaald randverschijnsel. Check this:

Nee, woensdag kan ik niet.
Donderdag dan?
Nee, en trouwens, ik wil ook liever niet met z’n vieren, want ja, Corona…
Dan gaan we toch met z’n tweeën?
Ja… oke… maar het is zo ver rijden.
Zullen we anders even een rondje door het park?
Eh… ja nou, het komt eigenlijk niet uit deze week.
Oke, volgende week dan?
Ja, laten we dan nog even bellen.

De week erop volgt een soortgelijk gesprekje, maar nu met de avondklok als excuus.

Corona-excuus

Ik hoor het om de haverklap: Het Corona-Excuus. Herken je ‘m?

In dit voorbeeld gaat het om iemand die geen zin had in die afspraak. Maar je komt het op allerlei fronten tegen:

Misschien verwacht je werkgever dat je zo langzamerhand weer naar kantoor komt, terwijl je net een fancy espressomachine hebt aangeschaft voor op je thuiswerkplek. Ga je het gesprek aan, of gooi je het op Nou… misschien niet zo verstandig want ja, Corona?

Of misschien zit je met je contactberoep al een tijdje thuis en bevalt dat uitstekend. Pak je de draad weer op met frisse tegenzin? Of gooi je er een nieuwsbriefje uit met: Praktijkruimte te huur vanwege Corona?

Bezinnen

Begrijpelijke scenario’s. Niks om je over te schamen. De wereld ligt in duigen en er moet gebouwd gaan worden. Dit is een prima moment om je te bezinnen op wat straks.

Maar misschien is het tevens een goed moment om je je te realiseren dat wat jij zou willen, niet onder het mom van Corona hoeft.

Je mag je hart volgen en doen waar je blij van wordt. Daar heb je geen excuus voor nodig. Omdat ik dat fijn vind, of: Daar heb ik eigenlijk niet zo’n zin in. Das ruim voldoende.

Waarachtige wensen

Een emotie voelen en ernaar handelen, is waar ons emotionele systeem voor bedoeld is. Als jij jezelf de ruimte gunt (!) om te zeggen: Ik wil dit omdat ik dat fijn vind, dan is dat vanuit non-dualisme niet alleen waar we als vrij wezen behoefte aan hebben, het geeft ook lucht aan de andere kant.

Zo geef je de ander ook de vrijheid om te reageren vanuit het hart. Mogelijk verschuift er daardoor iets in de vriendschap en voelt het vrijer. Dat kan de vriendschap verdieping geven.

Let wel: ik heb het over een waarachtige wens vanuit je hart. Want als je iets uit de weg gaat omdat het je mogelijk triggert, dan is het tijd om te gaan kijken.

Ook daar kun je je emoties voor gebruiken.

Kennis

Heb je zoals in het bovenstaande voorbeeld misschien geen zin in die afspraak met die vriendin? Voel je de klik niet meer of speelt er stiekem iets anders mee?

Voel wat er in je opkomt en verwelkom de emotie. Zonder in je hoofd te zoeken naar verklaringen, analyses of redenen waarom.

Onze emoties zijn een prachtig stuk gereedschap dat we veel te weinig inzetten. Daarmee missen we een groot stuk kennis over onszelf. Door te voelen, leer je jezelf kennen. Je hoeft niet meer vanuit je mind te beslissen.

Frisse start

Never waste a good crisis. Laten we het nieuwe normaal ingaan vanuit innerlijk weten. We staan op een nulpunt. Maak een frisse start en luister naar je emoties, onder leiding van je ziel. Daarmee pak je het roer terug over je leven.

Want in je ziel ligt je wijsheid, inspiratie, levensvreugde en rust. Ja, dat krijg je er allemaal gratis bij. Gebruik die kennis voor het opbouwen van jouw nieuwe normaal.

Zeer de moeite waard, al zeg ik het zelf 😉

Wil je ook meer ruimte ervaren in je vriendschappen? Kun je daar een handje bij gebruiken? Maak dan een afspraak via de groene knop. Of stuur een mailtje via de gele.

Weet je welkom bij de EmotieGids


Ontdekken wat je emoties je willen zeggen?
Weet je welkom, ook voor een enkele sessie!

EmotieGids

Emoties zijn je gids naar flow, rust en levenslust

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang tips over hoe je je emoties gebruikt, zodat je het leven kunt creëren waarvoor je hier bent!De ervaringen van eventuele mensen uit mijn artikelen zijn gebaseerd op wat ik tegenkom in de sessies of in het leven, maar de namen zijn fictief en enige overeenkomst met personen berust op louter toeval. 


Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.