Voor innerlijke rust en levenslust!
Hoe kom je van pijn af?

Alles wat je aandacht geeft, groeit. Maar hoe zit dat eigenlijk met emoties? Is het wenselijk om meer emoties te voelen? Of geeft dat alleen maar meer onrust en narigheid?

Als je je aandacht op je eigen emoties richt, lijkt het in eerste instantie inderdaad alsof je emoties onrustiger worden en in aantal keer groeien.

Je voelt ineens wat er zich in je lichaam afspeelt. Ik hoor regelmatig van cliënten dat ze dat ze pijn in hun schouders of rug hebben als ze gaan voelen.

Vastzittende energie

Vastzittende schouders, een pijnlijke onderrug, of kramp in je maag of buik. Geen prettig bijverschijnselen zou je zeggen. Vastzittende energie doet pijn. Maar die pijn geeft je waardevolle informatie.

Door emoties te onderdrukken, te negeren of uit te spelen, verdicht de energie erachter zich en lijkt dit lichamelijk te stagneren. Ik zeg ‘lijkt’ want vastzittende energie bestaat eigenlijk niet.

Die energie was er natuurlijk al, alleen we negeren of onderdrukken het waardoor de energie steeds langzamer stroomt.

Beweging

Energie is volgens de natuurwetten altijd in beweging. Het kan hooguit sneller of langzamer gaan stromen. Dat is wat er gebeurt bij pijn. 

Natuurwet:
Alles is continu in verandering

Emoties zijn bolletjes energetische informatie. Door ze aandacht te geven zal deze gebalde energie sneller gaan stromen en je waardevolle informatie over jezelf geven. 

Depressie

Een voorbeeld; Bij een depressie lijkt alles intern tot stilstand te komen: Je hebt nergens zin in, nul inspiratie, geen energie en geen levenslust. Alles is je teveel. Het leven wordt een grote dorre leegte zonder ups of downs.

Gek genoeg is je down voelen minder beangstigend dan deze grote dorre vlakte van n i e t s voelen. Alles lijkt stil te staan. Verdichte energie.

Uitweg

Als we de natuurwet van energie mogen geloven dat alles continu in verandering is, dan moet er dus ook in die verdichtte energie nog beweging te ontdekken zijn, hoe minimaal ook. Daar ligt de uitweg.

In EmotieCoaching ga ik graag terug naar de basis en dat is durven voelen. Voelen is je aandacht richten op de emotie. Door de energie die stil lijkt te staan te observeren, gaan de deeltjes sneller stromen en kunnen ze afvloeien. 

Evenwicht

Het lijkt simpel; we volgen de emoties die opkomen met aandacht. Dat gaat met kleine stappen. De natuur zoekt altijd naar balans. Ook onze eigen natuur geeft dus exact aan wat mogelijk is op dat moment en wat prioriteit heeft. Als we daar naar luisteren zullen we, hoe eng dit ook is, zelden overspoeld raken door wat er opkomt. 

Stap voor stap observeren we die bolletjes stagnerende energie. Door deze liefdevolle aandacht te geven komt er beweging in. De informatie die dan loskomt uit die energieballetjes leidt vaak tot verrassende inzichten.

Verbinding

Regelmatig zie ik ontroering bij mijn cliënten over wat ze ontdekken. Want door die aandacht maak je verbinding met wie je daadwerkelijk bent. 

Zo leer je jezelf stap voor stap kennen. Dat levert vaak feestelijke momenten op, die ook mij keer op keer ontroeren. 


Wil je dit ook ervaren?

Weet je welkom bij de EmotieGids


Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.